به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز نواواکس مجبور شده بود به علت مشکلات در بالا بردن توان تولیدیاش آزمایش واکسنش را دوبار به تاخیر بیندازد.
این کارآزمایی شامل تا ۳۰۰۰۰ داوطلب در ۱۱۵ محل در آمریکا و مکزیک انجام خواهد شد که دوسوم آنها دو تزریق واکسن را با فاصله ۲۱ روز و بقیه دارونما دریافت میکنند.
نواواکس در مسابقه جهانی برای واکسن کووید-۱۹ نسبت به شرکتهای دیگر مانند فایزر و مدرنا که مجوز مصرف اضطراری واکسنهایشان را به دست آوردهاند، عقب افتاده است.
اما کارشناسان میگویند برای پایان دادن به پاندمی کرونا که تا به حال ۱.۷ میلیون نفر در سراسر جهان کشته است، بیش از یک واکسن لازم است.
نواواکس توافقنامههای عرضه واکسن را با چند کشور امضا کرده است و قرار است ۶۰ میلیون دوز واکسن برای بریتانیا فراهم کند که یک کارآزمایی مرحله نهایی واکسن هم در آن در جریان است.
انتظار میرود دادههای مقدماتی این کارآزمایی در سهماهه اول سال ۲۰۲۱ اعلام شود.
نواواکس که ۱.۶ میلیار دلار برای ساخت و آزمایش واکسن بالقوهاش از دولت آمریکا گرفته است، دارد آماده میشود که تا ژانویه ۱۰۰ میلیون دوز واکسن به این کشور تحویل دهد.
نواواکس همچنین یک کارآزمایی مرحله 2b در آفریقای جنوبی را که جذب داوطلبانش به پایان رسید و ادامه بررسی مرحله اول/دوم واکسن در آمریکا و استرالیا را در دست انجام دارد. دادههای اثربخشی از این کارآزماییها احتمالا در ابتدای سال آینده منتشر خواهد شد.
واکسن نواواکس از پروتئینهای گلمیخی سطح ویروس کرونا که عامل ورود آن به درون سلول است، برای تحریک دستگاه ایمنی استفاده میکند. این پروتئینهای ویروسی در داخل ذرات میکروسکوپی قرار داده میشوند و بدن تزریق میشوند.
نوواکس همچنین یا ماده کمکی یا ادجوآن هم به این واکسن افزوده است که پاسخ ایمنی را تشدید میکند. این ماده کمکی یک «ساپونین» یک ماده شمیایی به دست آمده از گیاهان است که به جلب سلولهای ایمنی به محل تزریق واکسن کمک میکند.
نظر شما